Som tidligere skrevet bør vi ikke bruke rawkakao sammen med meieriprodukter om vi ønsker å nyttiggjøre oss av råkakaoens supre næringsstoffer, ei heller varme kakaoen over 42 grader (er da ikke lenger rawfood). Vi har mange alternativer hva melk angår: rismelk, quinoamelk, mandelmelk, havremelk (ikke nødvendigvis glutenfri), soyamelk osv. Når jeg lager råkakao bruker jeg så vidt å varme den, bare nok til at kakaopulveret og krydderet løser seg opp. Agavesirup, honning, lønnesirup e.l. visper jeg også inn. For å få en kakao som er fyldig og rund på smak tilsetter jeg til slutt lecithin (fra soya) og lar sjokolademelka stå i 10 min før jeg nyter den.
Og så var det meg og teori, da 😉 Vil du vite hvorfor lecithin er så super næring for kropp og sjel? Ja, klart det sier du 🙂 Jeg vet faktisk ikke helt hvor jeg skal begynne, for lecithin har så uendelig mange fantastiske egenskaper, og jeg kan umulig skrive om alle her… Ok, her kommer dagens kunnskapsdel:
– lecithin er grunnleggende for produksjon og omsetning av energi
– har svært positiv virkning på stressmestring, hukommelse, innlæring og konsenstrasjon
– forebygger demens
– gir humøret vårt et løft
– symptomer på depresjon og angst avtar
– reduserer gangsperre (stølhet)
– har positiv effekt på ADHD hos barn
– virker vektregulerende
OBS: Hjernen til barn og unge er i en enorm utvikling, og i denne perioden av livet er det spesielt viktig med lecithin da lecithin spiller en nøkkelrolle i denne utviklingen.
PS: Som alltid er tommelfingerregelen å rådføre deg med lege dersom du går på medisiner og ønsker å endre kostholdsvaner.