Smart mage

Veien til en manns hjerte går gjennom magen. Den klisjeen har vi hørt maaaaaange ganger 😉 Veien til en frisk og velfungerende kropp går også gjennom magen (og fordøyelsessystemet vårt). Ja, vi vet at vi må spise sunt for å ha en frisk kropp og ha energi til å komme gjennom hverdagen og vel så det. Men er det så enkelt som utsagnet «Du er / blir hva du spiser» gir oss store forhåpninger om?

«Vi er hva vi absorberer» skulle det ha stått. Hva mener jeg så med det?  Jo. Næringsstoffer, vitaminer og mineraler kan passere gjennom kroppen vår uten at vi klarer å utnytte den næringsrike (og livsviktige) næringen. En frisk mage og et velfungerende tarmsystem er beredt til å ta opp næringen maskineriet vårt trenger for at vi skal fungere godt og holde oss friske og raske. Dersom fordøyelsessystemet vårt ikke fungerer optimalt kan historien raskt bli en annen. 

Næringsopptaket vårt blir påvirket av mange faktorer. Alt fra nok søvn og hvile, godt psykososialt miljø, forhold (følelser knyttet) til mat, stress, mosjon / trening, stemning rundt måltidene, hvordan maten er tilberedt, hvor godt vi tygger maten osv. Magen vår har ubetvilsomt en kjernefunksjon i helsa vår. Og nettopp dette faktum er en av hovedgrunnene til at Ren LivsGlede og jeg har skiftet epostadresse som nevnt i forrige innlegg. Og om alle tekniske dibbedutter og dibbedatter (PJUH!) står Ren LivsGlede bi vil også nettadressen skifte navn innen noen dager….. 😉 Forhåpentligvis er bedrehverdagblog.no å finne på smartmage.no om noen strakser. Jeg krysser fingrene spent!

Smart mage gir2014-10-23 18.08.46

 

 

Legg igjen en kommentar