MOTTO

Grunnen til at jeg la om kostholdet april 2013 var at jeg over lengre tid hadde slitt med kronisk utmattelse, tretthet, migrene, tvang og angst og at jeg ikke holdt på noe av maten jeg spiste. Jo mer jeg kjenner virkningen av ren, naturlig og tilrettelagt mat på kropp og sinn, jo mer jeg ser virkningen på andre og jo mer jeg lærer om mat og dens virkning såvel på fysiske som psykiske utfordringer, jo mer fasinert og bergtatt blir jeg. Her inne på bedrehverdagblog «Mat både som ernæring og medisin» er det spesielt 3 kategorier som jeg ønsker å trekke fram og som er Ren LivsGlede`s og bedrehverdagblog`s motto:

– «Mat som redusere tretthet og utmattelse» er mat som mellom annet inneholder diverse B-vitaminer,  magnesium og jern og som gir god og langvarig energi. I mine oppskrifter bruker jeg ingredienser som er naturlig frie for gluten. Det innebærer at jeg ikke bruker hvetestivelse. Stivelse klusser som kjent med kroppen vår og blodsukkeret vårt (omtrent eller like mye som det hvite og raffinerte sukkeret) og vi kan med fordel unngå det.

«Lykkemat» er mat som påvirker serotoninproduksjonen i hjernen vår. Serotonin er kroppens eget «lykkestoff» som gjør oss glade og lykkelige. Serotonin er i tillegg forstadiet til melatonin som er helt essensielt for søvnen vår.  

«Kosemat kan også være nyttemat»: Ren LivsGlede og bedrehverdagblog ønsker at kroppen vår skal få tilført nyttig næring og energi som varer uansett hva vi spiser, også når vi koser oss med de søte gleder. 

Saudehornet

Riktig mat er med på å overvinne mange hindre 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s