Har du blitt nysjerrig på quinoa og har lyst til å introdusere den i kostholdet ditt? Jeg har tidligere skrevet om quinoa, dens fantastiske næringsverdi og dens mange bruksområder i matlagingen. Hva med å prøve quinoa i kjøttkaker neste gang du lager kjøttkaker til middag? I tillegg til å høyne næringsverdien får kjøttkakene en litt crunchy smak pga av «halene» som den får når du koker den og de blir saftigere. Lag kjøttkakene som du pleier og tilsett i tillegg litt ferdigkokt quinoa. Følg kokeanvisningen på pakken og rør inn den mengden quinoa i kjøttkakerøren som du føler deg komfortabel med 🙂 Stek først en prøvekake for å kjenne etter om du ønsker å tilsette litt mer salt eller krydder. I kjøttkakene har jeg brukt rød eller svart quinoa for å kamuflere de for kresne øyner og ganer 😉
Rød quinoa
Quinoa kjøper jeg hos Helios eller andre helsekostbutikker.
PS: Ved å bruke quinoa i kjøttkakene blir de mer jentevennlige ettersom quinoa er en super kilde til vegetabilske proteiner. Du kan lese mer om jentevennlig mat mellom annet i innlegget «Mat og medisin» som du finner ved å søke opp denne tittelen i søkevinduet øverst til høyre.