Dagens tips

bananGodt modne eller overmodne bananer – hva gjør vi med dem om vi ikke liker å spise de?

Det er fort gjort å kaste de dersom vi ikke har anledning til å bruke dem i bakst når de så smått begynner å miste sin gule farge. Men stopp! 😉 Ikke kast, for de er supre å ha på lur i fryseren så du kan overraske en du er glad i (inkludert deg selv 😉 ) med for eksempel en god, sunn, melke- og sukkerfri sjokoladeis full av antioksidanter som immunforsvaret vårt nyter godt av. Bare fordi du har lysst. Den gir ikke sukkerkick, men god energi og lykkefølelse, for både banan og rawkakao stimulerer serotoninproduksjonen vår – LYKKEMAT 🙂 Banan er fint å spise for å få rask energi, men den er også fin å spise før leggetid ettersom den har beroligende og avslappende effekt på oss og dermed kan hjelpe på søvnen. Så fantastisk kompleks er bananen – utrolig! Før du fryser bananen kutter du den i skiver på 1,5-2cm. Den frosne bananen er super i smoothies også, og i tillegg kan du bruke den i bakst i opptint tilstand når du har tid og lysst 😉 Til for eksempel å bake «Lykkekjeks» (kategori «Lykkemat»).

Du finner oppskrift på sjokoladeisen under kategori «Sjokoladegleder». Du kan gjerne bruke agavesirup i stedet for lønnesirup om du vil ha mer supermat og rawfood i isen 😉 Agavesirupen er super på mange måter, mellom annet fordi den har lav glykemisk indeks, dvs at blodsukkeret vårt holdes stabilt og vi har energi som varer 🙂 Skal skrive om denne sirupen i eget innlegg som kommer under kategori «Supermat».

 

PS1: Du kan lese mer om bananens mirakuløse egenskaper under kategori «Frokost / lunsj / kveldsmat» eller «Tips».

PS2: Du kan lese om rawkakaoens supre egenskaperi innlegget om sjokoladegleder under kategori «Rawfood».

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s