Sunn livsstil – hva er det?

cropped-melshornet-juli-2013.jpgSunn livsstil. God helse. Hva innebærer det?

I dagens samfunn er det mye snakk om at vi bør sette av tid til å spise riktig mat og at vi bør være fysisk aktive. Dette for å oppnå god og sunn helse.

Det som er minst like viktige faktorer for en sunn livsstil er nok søvn, stressmestring og gode relasjoner til våre nære og kjære. Dette hører vi ikke like mye om, til tross for at disse faktorene også er elementære.

I gjennomsnitt trenger vi 7-8 timer søvn pr natt. Sov med god samvittighet, det er livsnødvendig og en grunnleggende faktor for en sunn livsstil og god helse.

Om du ofte føler deg stresset, eller i verste fall at du har blitt så vandt til å stresse rundt at du ikke kjenner det en gang, prøv å stoppe opp og PUST. Med magen. Gjerne med øynene lukket. Og en hånd på magen slik at du kjenner at magen din hever og senker seg. Da puster du riktig. Kjenn hvor godt det gjør for kropp og sjel! Det er ikke lett, men øvelse gjør mester 😉

Ta vare på dine nære og kjære, men ikke glem å ta vare på deg selv også. Det er lov å si ifra om du føler deg misforstått, urettferdig behandling, oversett osv. Det å kjenne deg selv og hvor dine grenser går for hva du synes er greit og ikke er også en del av en sunn livsstil. Selvtillit er en ting, selvbilde en annen, og selvfølelse en tredje. Kjenner vi oss selv og våre egne tålegrenser er vi bedre utrustet til å ta vare på både oss selv og andre. «For å kunne ta vare på andre, må du først ta vare på deg selv» heter det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s