Råkakao

Jeg har tidligere skrevet om råkakao (under kategorien: «sjokoladegleder») og dens fantastiske egenskaper. På grunn av at den inneholder svært mye magnesium og dermed kan være med å redusere tretthet og utmattelse ønsker jeg å trekke den fram også her. I tillegg inneholder råkakao mellom annet vitaminene B2, B6 og B12 som også reduserer tretthet og utmattelse.

Lag dine egne sjokolader og kakaoer og kos og nyt deg til mer overskudd – i tillegg til å nyte deg lykkeligere ettersom råkakao inneholder en rekke stoffer som øker seratonin- og dopaminproduksjonen i hjernen vår 🙂 NB! Når du lager sjokolade er det svært viktig å smelte ingrediensene i vannbad for å unngå for høy temperatur som vil ødelegge de gode og viktige næringsstoffene. Kakao varmer du opp, men ikke til kokepunktet 😉
PS 1: Råkakao inneholder også aminosyren arginin som kan ha gunstig effekt på søvn og restitusjon.

PS 2: Vitaminene vi finner i råkakao er mange: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, C, E, K og kolin. Vitamin B9, mest kjent som folsyre / folat, stimulerer serotoninproduksjonen som igjen gir lykkefølelsen vår et løft.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s