Sjokoladegleder

En god del av oss liker det søte, mellom annet sjokolade. Og jeg er intet unntak 🙂sjokolade

Selv om jeg gjennom kostholdsomleggingen har blitt «avsukret» (jeg har ikke det konstante søtsuget og litt søtt er nok), har jeg gjerne hjemmelaget sjokolade ståendes i kjøleskapet slik at jeg kan kose meg med en bit eller to i ny og ne. Ettersom jeg hverken skal ha melk, sukker eller kunstige søtningsstoff, er det ikke mange alternativene å oppdrive i butikkene. Ergo: jeg tar saken i egne hender og lager mine egne sjokolader – til stor glede både for liten og stor her i huset 🙂

Når jeg lager sjokolade bruker jeg raw food, for jeg ønsker å få en sunnest mulig sjokolade der vitaminer, mineraler, antioksidanter og andre næringsstoffer er best mulig ivaretatt og ikke sterkt forringet eller omtrent ødelagt pga for høye temperaturer under produksjon. Tenk at vi faktisk kan tilføre kroppene våre gode stoffer ved å spise sjokolade – LUKSUS! Og om du er nysjerrig på hva råkakao tilfører oss av vidundermidler anbefaler jeg deg å fortsette lesingen 😉

Vanlig sjokolade som vi kjenner fra dagligvarebutikker inneholder store mengder sukker. Den harde sannhet ang denne sjokoladen er faktisk at det eneste den gir oss er sukkerkikk. Næringsinnholdet i kakaoen er kraftig redusert pga høye temperaturer, og når det iblandes melk (eller andre meieriprodukter) i sjokoladen blir det vanskeligere for kroppen å ta opp de næringsstoffene som er igjen… Ettersom jeg hverken tåler sukker eller melk er min hjemmelagde sjokolade mitt alternativ til å tilfredstille «sjokomanen» i meg. Etter å ha tilegnet meg kunnskap om råkakao og naturlige søtningsmiddel (kokossukker, kokosmelis, bjørkesøt, agavesirup, lønnesirup, yaconsirup osv) synes jeg ikke det er noe offer å måtte velge bort non stop eller kokesjokolade (melkefrie), for etter «avsukringen» er min egen sjokolade mer enn søt og god nok 😉 Og ikke minst føles det godt å være snill med kroppen min, for da er jeg jo snill med meg selv. Og tenke seg til: sjokolade laget av råkakao gir lykkefølelse pga av at kakaoen inneholder «lykkestoffer»!

Råkakao inneholder

– svært mye magnesium (beskytter hjertet, virker avslappende på menssmerter samt muskler, øker hjernekapasiteten og er i tillegg svært viktig for en sterk beinbygning). Dette mineralet kan bidra til å redusere tretthet og utmattelse.

– krom (bidrar til et balansert blodsukker)

sink (viktig for immunsystemet, leveren, bukspyttkjertelen og huden)

– ekstreme mengder antioksidanter (mer enn blåbær / gojibær / grapefrukt…..)

– og øker lykkefølelsen pga av stoffer som fenylalanin og anandamide

Har du blitt nysjerrig på å lage din egen sjokolade som du kan nyte med god samvittighet og som bidrar til en sunnere livsstil om den byttes ut med vanlig sjokolade? Ja takk til en sunnere kropp og en friskere sjel, sier jeg 😉

Nedenfor er min favorittoppskrift – selvsagt egenkomponert 😉

100 gram kakaomasse

50 gram kakaosmør

3 ss cocosa ekstra virgin

30 gram kokosmelis (Gula Java)

1,5 ss Stevia (den rene, ublandede)

2-3 ts vaniljepulver (bourbon)

form2Alle ingrediensene fås kjøpt hos helsekostbutikker. (Unntak: Steviapulveret har jeg kjøpt på Coop Xtra.)

Kakaomassen og kakaosmøret hakkes og smeltes i vannbad.

Bland i kokosoljen (cocosa), det søte samt vaniljepulveret og bland godt.

Sjokoladerøren helles i en tom isboks eller lignede eller i små former og settes i kjøleskap for å stivne.

Jeg har kjøpt mine sjokoladeformer på Jernia.

Den ferdige sjokoladen bør oppbevares i kjøleskap.

Kos deg!

PS:  På okosjokolade.no finner du også sjokoladeoppskrifter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s