Bananpannekakelapper

I dag starter jeg med å sitere min kjære prins på 6 år: «Disse var sykt goe, mamma! Slike vil æg ha til frokost imorgen også!»

Før jeg la hodet på puta igår fikk jeg et innfall om at jeg ønsket å overraske prinsen min med noe nytt til frokost. Idèen resulterte i at jeg rørte sammen litt havregryn, et par egg, krydder, banan med mer noe som ga supre pannekakelapper til frokost idag. Oppskriften er som følger: 

 

BANANPANNEKAKELAPPER ala Ren LivsGlede og meg (FODMAP- og IBS-vennlig)

steking bananpannekakelapperAntall: 8 lapper

2 egg

1 neve havregryn (glutenfrie om du ikke tåler gluten)

1 ss quinoamel (eller f.eks. speltmel om du tåler gluten og du ikke har quinoamel)

1 ts johannesbrødkjernemel (kan sløyfes om du bruker speltmel)

litt olje / ghee (jeg brukte solsikkeolje)

litt himalayasalt

ca 0,5 ts kanel (jeg brukte ceylonkanel denne gangen, med andre ord den ekte kanelen)

ca 0,5 ss kardemomme

1 ts bakepulver

Litt havremelk (om du tåler gluten. Bruk vann om du ikke tåler gluten)

1,5 godt moden banan, mosa

 

litt klaret smør (ghee) til steking

 

Start med å vispe sammen egg, olje /ghee, krydder, salt, bakepulver og johannesbrødkjernemel (bindemiddel). Deretter blander du inn den mosa bananen, havren og melet. Til slutt rører du inn litt melk (eller vann). Om røra er for tykk når du begynner med stekingen tilpasser du den ved å ha i litt mer væske. La røra stå natta over i kjøleskapet og vips så har du en supergod, næringsrik og mettende frokost på 1-2-3 🙂 Om du ikke klarer å vente til imorgen, lar du røra svelle i 30-60 min i kjøleskapet og vips så har du nydelige pannekakelapper når du måtte ønske 😉

Pannekakelappene er supre som de er. Du kan også variere med tilbehør etter smak og ønske. Bær smaker for eksempel fortreffelig til 😉 Hva med å lage disse lappene og ta de med ut på en tur sammen med store og små hverdagshelter? 😉

 

Bananpannekakelapper

– «Energimat» og «Lykkemat» 🙂 –

 

PS1: Både havre og banan er «lykkemat» da de inneholder vitaminer som stimulerer serotoninproduksjonen vår 🙂 Både banan og havre er også «Energimat» (mat som reduserer tretthet og utmattelse). I tillegg inneholder havre og quinoa kalsium, noe som er supert i et kosthold uten melk 😉

PS2: Lurer du på hva Ghee er? Det er smør hvor melkeproteinene er fjernet slik at du kun sitter igjen med fettet 😉 Du tar en kjele med liten flate, legger i smør for så å la det smelte på svak varme. Det er viktig at smøret ikke koker. La smøret stå helt i ro i ca 1 time, dvs du skal ikke røre i det eller flytte på gryta. Nå har melkeproteinene lagt seg i bunnen av gryta og du kan øse ut det klara smøret 😉 Oppbevares best i tett glass i kjøleskap.

 

2 kommentarer om “Bananpannekakelapper

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s