Tiddelibom dette var kjekt!
Jeg og småtrolla mine skal i konfirmasjon om ikke så lenge. Og idag fikk jeg vite at konfirmanten ønsker at jeg skal bake med rødbetsjokoladekaka da hun er nysgjerrig på den 🙂 Stas! Jeg må notere ingrediensene på pakkelisten, for det er ikke sikkert jeg får tak i alle dit vi skal. For en ting er sikkert og visst: risfullkornsmelet kan ikke byttes ut med for eksempel bokhvetemel. Det funker særdeles dårlig. Rettere sagt: det fungerer ikke i det hele tatt. Da smaker det ikke sjokoladekake. Bokhvete er supert til så mye, men ikke til kakebaking da den stjeler all oppmerksomheten smaksmessig.
Tidligere i år i forbindelse med en bursdag ønsket et kjært familiemedlem å bake en kake som også jeg kunne spise, noe jeg satte umåtelig stor pris på. Da det ikke var rismel å oppdrive i butikkene der hvor vi var, tok jeg sjansen på at han kunne bruke bokhvetemel i stedet for. Men nei. Definitivt nei. Resultatet ble en total fiasko. Det såg ut som en sjokoladekake, men smakte ikke søtt og godt som en kake skal gjøre. Det var sørgelige greier da det var dagens bursdagskake…. Der og da visste jeg ikke om jeg skulle grine eller le. For å være helt ærlig så hadde jeg mest lyst til å grine. For det var lagt ned en stor porsjon innsats i den kaka. I tillegg til at den som nevnt var dagens bursdagskake…. Nå kan jeg le av det hele 😉
Så med andre ord: Jeg må huske å pakke risfullkornsmelet for en slik ulykke kan ikke skje igjen! Pluss de andre godsakene som skal i røra 😉 Om du er nysjerrig på oppskrifta finner du den ved å søke opp «Sjokoladekake» i søkevinduet oppe til høyre 😉
– Et kakaodryss på toppen så er den klar for servering 🙂 –
– Smaker fortreffelig med bær og krem til 😉 –