Om tilfeldigheter og å gjøre det motsatte

Idag teller vi 7.april. Om 8 dager er det nøyaktig 1 år siden jeg kuttet ut en rekke matvarer og begynte på streng diett og med alternativ behandling  for å få kropp og sjel opp å gå igjen. På samme måte som det er summen av flere ulike faktorer som kan sette kropp og hode ut av spill, er det gjerne summen av flere faktorer som er med på å gjøre kropp og sjel frisk igjen også. I alle fall opplever jeg det slik. Dietten jeg gikk på samt behandlingene og egeninnsats gjorde at kroppen min fikk opparbeidet seg toleranse overfor flere matvarer igjen. Enkelte matvarer holder jeg med helt borte fra (som gluten og sitrus), andre spiser jeg av og til, og atter andre spiser jeg ukentlig, men ikke hver dag. Jeg må innrømme at jeg er svært takknemlig for at den strenge dietten har resultert i et mer variert kosthold. Selv om jeg ikke kan spise alt, har jeg et mer variert og smaksrikt kosthold nå enn på årevis. Mage og tarm er jeg også venn med, for å ikke glemme at kropp og hode sakte men sikkert også fungerer bedre og bedre. 

Det var en tilfeldighet at jeg begynte hos naturterapeut. Det var også en tilfeldighet at jeg på senhøsten ifjor møtte på en person med bakgrunn fra sykepleieryrket og ME-pasienter som gav meg et tips som for meg har vært svært nyttig: å gjøre det motsatte av hva jeg vanligvis gjør når jeg er dårlig. Jeg fikk fortalt et eksempel hvor en person hadde brent den gråe joggebuksa hun alltid tok på seg på de dårligste dagene. Det hadde vært med på å snu situasjonen for henne. Jeg tenkte at det ikke kunne skade å prøve, for jeg hadde ikke så mye å tape men derimot mye å vinne på det. Som tenkt og bestemt som gjort: I stedet for å subbe rundt i koseklær hjemme begynte jeg å skifte til «normale» klær og sminke meg litt på morgenkvisten, selv om jeg ikke skulle noe annet enn å være hjemme den dagen. Selv om jeg egentlig ikke hadde energi til det. Selv om jeg egentlig bare ville krølle meg sammen på sofaen da kropp og hode ikke lystret. 

En annen tilfeldighet var da jeg begynte med supermat, mellom annet Afa-algen og Kamut hvetegress. En representant fra Supernature skulle holde stand i helsekostbutikken hvor jeg handler. Dette var en fredag formiddag i oktober ifjor, og vanligvis på fredager brukte jeg å ta det ganske med ro for å ha mest mulig å gå på til helga og familietid. Det som gjorde at jeg likevel tok bilturen til butikken var nettopp rådet om å gjøre det motsatte samt en intuisjon om at jeg så absolutt ikke burde gå glipp av standen og den informasjonen jeg kunne få om supermaten der. Jeg var så heldig at jeg fikk stilt en hel rekke med spørsmål og fikk en hel del nyttig informasjon tilbake, noe som resulterte i at jeg begynte med supermat. Siden denne fredagen i oktober ifjor har jeg spist og drukket supermat som en del av mitt daglige kosthold av den enkle grunn at jeg kjenner at det gjør meg godt.

Saudehornet

Tusen hjertelig takk for tilfeldigheter og å gjøre det motsatte!! 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s