«Jeg vil, jeg vil!»

Det er utrolig hvor langt vi kommer med å bruke viljestyrken vår og tankene våre når det er noe vi virkelig ønsker. Å nå det vi ønsker er lettere enn vi tror. Vil vi, så klarer vi. Så enkelt, og samtidig så vanskelig. Enkelt fordi vi målbevisst kan jobbe oss fram til målet og nyte mestringsfølelsen og vår egen anerkjennelse på at vi klarer det vi vil.  Så vanskelig fordi vi ikke alltid vet hva vi vil og hvilket mål vi skal jobbe mot.

Å lykkes handler mellom annet om å sette oss klare og godt definerte mål. På veien mot målet vil vi ha stor drahjelp av seirer underveis, så vi deler målet opp i flere delmål. Vi jobber oss fram til første delmål. Vi kjenner hvor godt det føles. Hvor godt det føles å mestre. Vi vet at det krever videre innsats for å nå neste delmål, men den gode mestringsfølelsen vil vi kjenne mer av. Vi jobber motivert videre. Og når vi når delmål nr 2, øker mestringsfølelsen vår. Noe den gjør for hvert delmål. Herlig! Befriende herlig! Vi fortsetter å jobbe framover, delmål for delmål, helt til vi når hovedmålet vårt. Å du verden for en herlig dose av mestringsfølelse vi fylles med på målstreken! Klart det har kostet oss tid og energi. Tid og energi vi gjerne hadde brukt på noe enklere og mer bekvemt. På noe vi allerede vet vi kan og mestrer. Men vi hadde et bevisst mål. Og måloppnåelsen ga oss en ubeskrivelig herlig opplevelse og følelse. Innsatsen er meningsfull 🙂

Del dagen din opp i flere delmål. Ros deg selv for hvert delmål du når. Tegn gjerne et smilefjes hver gang du når et delmål. Når kvelden kommer og du legger hodet på puta, tar du fram arket med smilefjes. Og minner deg selv på at du kan, DU KAN!

Saudehornet

Ønsker oss alle en herlig målrik dag og uke 🙂 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s