Lite visste jeg for 9 måneder siden at jeg skulle bli sukkerfri resten av året, og at ønsket om å forbli sukkerfri kom helt naturlig i takt med at kroppen min stadig fungerte bedre og bedre. Og jeg som alltid har vært en skikkelig søtmoms! Det tok noen uker å «avsukre» meg. Dvs jeg sluttet tvert, men higen etter den søte smaken fra det hvite raffinerte sukkeret vedvarte i rundt 6 uker. Pga av intoleranse for sukker og for at den naturmedisinske behandlingen jeg gjennomgikk skulle ha størst mulig effekt, avstod jeg fullt og helt fra sukkeret som vi kjenner så godt. Nå når kroppen min og jeg har opparbeidet toleranse for sukker igjen og jeg faktisk kan spise det i ny og ne, frister det rett og slett ikke. Ikke etter å ha kjent så utrolig godt på kroppen hva sukkeret kan gjøre med kropp og sjel. Så selv om det hvite raffinerte sukkeret ikke lenger er ren gift for meg, fortsetter jeg med det sukkerfrie kostholdet jeg innførte for 9 måneder siden. Har jeg lyst på noe søtt bruker jeg naturlige søtningsmiddel som ikke klusser med kroppen vår slik som det vanlige sukkeret gjør. Det fine med å ha blitt «avsukret» er at litt av det naturlig søte er nok i motsetning til tidligere da jeg kunne spise store mengder med søtt.
Med tanke på helsen vår, såvel fysisk som psykisk, er det gledelig å kunne lese at Verdens Helseorginasjon (WHO) vurderer å komme med nye retningslinjer i forhold til anbefalt inntak av sukker. Om de nye retningslinjene faktisk fører til at det gjennomsnittlige sukkerinntaket blant befolkningen reduseres gjenstår å se. Men jeg har troen på at mer opplysning om og bevisstgjøring av «skjult» sukker i ferdigprodusert mat vil kunne øke presset på produsentene i tillegg til eventuelle nye retningslinjer for matvareprodusentene. Og mer kunnskap gir økt forståelse, som igjen gir oss muligheten til selv å ta bevisste valg ut i fra egne kostholdsønsker.
Om du ikke allerde har lest artikkelen som stod i VG for noen dager siden, anbefaler jeg deg å klikke deg inn på linken nedenfor:
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10141938
«Kosemat kan også være nyttemat» og tilføre kroppen vår noe annet enn tomme kalorier 😉
– Min egen sukkerfrie sjokolade-