Dagens tips: Nye smaker

Det hetes at barn gjerne må smake på en matvare opp til 15 ganger før de begynner å like den. Når jeg hører dette tenker jeg straks på gutten min som ikke ville spise brokkoli. Likevel fikk han servert en liten brokkolibit hver gang vi hadde det til middag. Han spiste den og jeg roste han mye for at han våget å smake på den. Og nå, spør du? Jo, nå er brokkoli gjerne det første han spiser av middagsmaten sin. Ikke bare en liten bit, men flere buketter. Og han spør som regel etter mer 🙂 På veien til å bli glad i brokkoli blandet han den med gulrot, noe han alltid har likt svært godt og som var hans eget valg. Lillesøster i huset har derimot alltid likt brokkoli. Smaken kan altså være svært så forskjellig fra person til person. Det er ikke alltid noe nytt faller i smak fra første bit.

Vi voksne er ikke nødvendigvis så ulike de søte små når det kommer til å introdusere nye matvarer (og matvaner) i kostholdet vårt. Hos de søte små er det mellom annet smaksløkene som trenger tilvenning. Hos oss voksne er det i tillegg gjerne smaksvante smaksløker som trenger «et spark bak». Det er sunt og bra å utfordre smaksløkene våre. På den måten får vi større variasjon i kostholdet vårt, gode og sunne matvaner blir enklere å opprettholde og vi har da større sjanse for å unngå å «gå lei». Winwinwin-situasjon!

 Og du,tenk på alt det gode vi går glipp av om vi ikke lar oss utfordre i matveien 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s