Mais- og quinoabrød

Jeg må smile for meg selv, for det er så kjekt å lykkes når man prøver noe nytt 🙂 Og så gjør det så godt. Å smile 🙂

Tidligere idag lovet jeg å komme med oppskriften min på mais- og quinoabrød om det gikk som jeg håpet på. Tidsbruk, spør du? I underkant av 1 time 🙂

NB! De av oss som ikke tåler gluten kan reagere på quinoa, så prøv deg fram. Jeg tåler quinoaen, til tross for at jeg ikke tåler hvetestivelse, men dette er individuelt.

Ingredienser:

3 mellomstore egg

1 ts natron

2 ts bakepulver

1,5 ts himalayasalt (supermat)

1 ts xanthan gum (eller annet bindemiddel, kan sløyfes)

230 gr maismel

130 gr quinoamel (supermat)

50 gr fullkorns rismel

80 gr kaldpresset rapsolje

5 dl rismelk (eventuelt havremelk om du tåler det)

Aller først setter du stekeovnen på 190 grader. Deretter visper du sammen eggene til de skummer, tilsetter rismelk, natron og bakepulver. Nå er det melenes tur til å komme opp i bakebollen. Disse røres inn til du får en jevn og glatt røre. Du skal kunne se små luftbobler. Hell til slutt inn oljen før du heller røren over i formen / formene. Jeg hadde planer om å lage et «langpannebrød», men så ombestemte jeg meg og brukte noen gamle former brukt til å lage karamellpudding i i håp om å få et mer «baguettlignende brød» (ikke på smak og konsistens, men utseendemessig). Jeg brukte 3 av disse, men du kan godt bruke vanlige brødformer om du ikke har andre eller om du ønsker avlange brød. Du kan også bruke en form som måler ca 20 x 20 x 5 cm. Etter 25-30 minutter er herligheten ferdig. Bruk «strikkepinnetrikset» for å sjekke 😉  Brødet løfter / hvelver du forsiktig ut av formen og avkjøler om ønskelig på rist før servering.

Brødform2

Hvordan sluttresultatet ble, spør du? Et fløyelsmykt brød som smelter på tunga. Barnevennlig er det også ettersom det er lett å tygge og har en søtlig smak som er lett å like. Brødet er supert til supper, både med og uten smør, til å dyppe i en blanding av balsamicoeddik / ekstra virgin olivenolje / finhakket hvitløk / litt salt og pepper, eller til å ha pålegg på, for eksempel kokt egg, røkt laks, litt ruccolasalat og noen agurkskiver. La smak og behag bestemme 😉 Brødet oppbevares best i en tett pose / boks i kjøleskap.

Maisbrød

– BON APPETITT! –

Ingrediensen, bortsett fra olje, egg, natron og rismelk har jeg kjøpt hos helsekost. Resten har jeg handlet hos Coop Xtra / Coop OBS! Hypermarked. Utvalget av gode oljer hos andre dagligvarebutikker kjenner jeg ikke så godt til, men jeg har sett at Rema 1000 har økologisk rismelk .

Dersom du ønsker mer info om quinoaens og maisens fantastiske egenskaper, se henholdsvis under kategori «Supermat» («Dagens tips: Super kalsiumkilde» og «Bli kjent med quinoa») og «På hjertet» («Inspirert!»).

2 kommentarer om “Mais- og quinoabrød

 1. Hei!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

  Liker

 2. Da finner dere oppskrifter fra bloggen min også her:

  Matbloggtoppen<!–
  var hr_currentTime = new Date();var hr_timestamp = Date.parse(hr_currentTime.getMonth() + 1 + "/" + hr_currentTime.getDate() + "/" + hr_currentTime.getFullYear()) / 1000;document.write('’);
  // –>

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s