Pannekaker

PannekakerTidligere, det vil si før jeg la om kostholdet, laget jeg så godt som aldri pannekaker. Nå nyter jeg og familien min pannekaker som regel flere ganger i uka, da pannekakene mine er supre både til frokost, lunsj, middag, kvelds eller til turmat.

Jeg bruker proteinrike, næringsfulle og fiberrike melsorter, så disse pannekakene både metter, gir langvarig energi og mye nyttig næring 🙂 Pannekaker til middag har gjort at ulike grønnsakssupper går ned på høgkant hos småtrolla mine, for suppen må spises opp først 😉 Win-win! Og servert med for eksempel hjemmelaget og sukkerfritt sjokoladepålegg (se under kategori «Sjokoladegleder») har vi en god og næringsfull «lykkedessert» 😉 Pannekakene smaker også himmelsk med for eksempel lønnesirup / honning o.l.,  brunost av geit, rømme og kokossukker. Når de serveres utenom middag bruker vi gjerne samme pålegg på de som på brødskiva. Mulighetene er mange!

Når jeg lager røra, bruker jeg å lage i en stor kjøkkenbolle (mi rommer 3 l) slik at vi har røre ståendes klar til bruk etter ønske i flere dager.

Som utgangspunkt bruker jeg 9 mellomstore egg. Har aldri målt opp hverken melmengde eller væskemengde, men blandet følgende sammen til herlige pannekaker:

ijiIngredienser:

9 mellomstore egg

1,5 ts Xanthan Gum

Vann og rismelk

2-3 ts johannesbrødkjernemel

Litt kikertmel, litt ammarantmel, hirseflak

Mest av quinoaflak og / eller quinoamel, bokhveteflak og / eller bokhvetemel og kokosmel

Litt himalayasalt

En god del kardemomme (nøkkelen til gode pannekaker!)

En god del vaniljepulver (nøkkelen til gode pannekaker!)

Visp sammen eggene, bland inn xanthan gum, tilsett væske og mel / flak vekselsvis samt johannesbrødkjernemelet, salt og krydder.

Rør til slutt inn ca 4ss smeltet ekstra virgin kokosolje (jeg bruker Cocosa) og la røren stå å godgjøre seg i kjøleskapet en stund før bruk, gjerne minimum 1 time.

Til steking bruker jeg enten kaldpresset rapsolje eller kokosolje. Pannekakene steker jeg på middels varme (trinn 6 av 10).

BON APPETITT! 

NB! De av oss som ikke tåler gluten kan reagere på quinoa, så prøv deg fram. Jeg tåler quinoaen, til tross for at jeg ikke tåler hvetestivelse, men dette er individuelt.

PS1: Som nevnt under kategori «Melkeintoleranse» tåler de fleste av oss med intoleranse / allergi overfor melkeprotein og / eller melkesukker de rene meieriproduktene smør, rømme og kremfløte.

PS2: Xanthan gum, mel og flak, Cocosa (både ekstra virgin og vanlig), himalayasalt, vaniljepulver, kardemomme og johannesbrødkjernemel har jeg kjøpt hos helsekost / økologisk dagligvarebutikk. Eggene, kaldpresset rapsolje og rismelken (jeg bruker «Gogreen» so er sukkerfri) har jeg kjøpt hos OBS! Hypermarked / Coop xtra / Coop mega.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s