Dagens supertips!

Tart cheryHar du problemer med å finne natteroen og nattesøvnen? Sover du dårlig?

Tart cherry er naturens egen sovemedisin. Kirsebær påvirker melatoninproduksjonen i hjernen vår, noe som har svært positiv innvirkning på søvnen, både når det gjelder å falle til ro og selve kvaliteten på søvnen. Melatonin er rett og slett grunnleggende for døgnrytmen vår.

Serotonin har jeg allerede skrevet en del om, at den er et av kroppens eget lykkestoff, og at forløperen til serotonin er aminosyren tryptofan. Tryptofan finner vi mellom annet i banan, melk, havre, kylling, kalkun, egg og tørkede dadler. Disse matvarene er også forløper til melatonin da tryptofan stimulerer både serotonin- og melatoninproduksjonen i hjernen vår. Det er med andre ord lurt å spise mat som inneholder tryptofan. I tillegg er det noen matvarer som inneholder melatonin: kirsebær, moreller, valnøtter, mandler, mais og havre. Og det er her Tart cherry kommer inn i bildet 🙂 Drikk to spiseskjeer et par timer før du legger deg og opplev positive endringer i søvnen din! Etterhvert kan du redusere doseringen til et par teskjeer. Kirsebærdrikken har en nydelig frisk og syrlig på smak, og inneholder i tillegg til melatonin en rekke næringsstoffer som kroppen vår nyter godt av.

PS1: Både stress og alkohol virker negativt inn på produksjonen av melatonin.

P2: Personer som har gått på sovemedisin har faktsisk kunnet slutte med den etter å ha tatt i bruk denne kirsebærdrikken (!). NB! Om du går på medisin, rådfør deg alltid med din lege om du ønsker å begynne med supermat.

PS3:Tart cherry har flere bruksområder enn bare som sovemedisin. Du kan for eksempel blande den med vann og du har en nydelig, næringsfull og sunn saft, eller du kan bruke den til dessertsaus, til ostekake osv.

PS4: Jeg har tidligere nevnt at det er gunstig å spise banan og / eller havre før leggetid da disse matvarene har en beroligende effekt, se under kategori «Frokost / lunsj / kveldsmat» for mer informasjon om bananens supre og komplekse egenskaper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s