GLUTENFRIE RUNDSTYKKER

Glutenfrie rundstykkerHer kommer oppskriften på mine glutenfrie rundstykker 🙂

Naturlig glutenfrie og uten melk, sukker, egg og gjær.

Jeg baker av fullkornsprodukter, så disse rundstykkene er grove, næringsrike og gir en god energi som varer. Yes!

I denne oppskriften har jeg brukt spiret bokhvete. Men fortvil ikke: Om du ønsker å bake idag og du ikke har spiret bokhvete tilgjengelig, kan du gjøre følgende: Øk vannmengden til ca 9,5 dl og tilsett 100 gr mer flak. I tillegg tilsetter du vel 100 gr med gresskarkjernefrø, eller en blanding av ulike frø etter eget ønske 😉

OPPSKRIFT GROVE RUNDSTYKKER

18 stk

Du trenger:

3 ts himalayasalt

8 dl fingervarmt vann

0,75 dl kaldpresset rapsolje / olivenolje + olje til smøring av former

300 gr av diverse mel (jeg bruker å velge blant: kokosmel, quinoamel, rismel, bokhvetemel, brunt hirsemel)

440 gr av diverse flak (hirseflak, quinoaflak, risflak)

130 gr spiret bokhvete (super næring!! Se under kategori «Naturlig fritt for gluten» angående spiring av bokhveten)

FRAMGANGSMÅTE:

Jeg bruker muffinsformer i metall for å oppnå en god og tykk stekeskorpe, men du kan også steke uten former og legge rundstykkene direkte på bakepapirbelagt stekebrett. Husk at rundstykkene ikke hever, så de kan plasseres tett.

Sett på varmluft med over- og undervarme på 170 grader.

Bland alt det tørre, tilsett det fingervarme vannet og oljen, og til slutt rører du inn spirene. Smør formene godt (!) med olje mens deigen får svelle i 5 minutter. Fordel så deigen i formene. Rundstykkene stekes i 65-75 minutter. Avkjøles litt i formene før de legges på rist. Avkjøles før servering.

OG NÅ: NYYYT DIN SUNNE, NÆRINGSRIKE OG SUPERGODE RUNDSTYKKER og klapp deg selv på skuldrene for et stykke godt arbeid 😉

Rundstykkene kan fint oppbevares 2 dager i romtemperatur eller 5 dager i kjøleskap. Om du putter de i fryseren blir de så godt som nye etter 10-15 min i stekeovnen (180 grader på varmluft). Smaken er like god, men de detter lettere fra hverandre når de deles. Holdbarheten i fryseren har jeg ikke testet ut da rundstykkene blir spist lenge før de rekker å bli gamle 😉

NB! De av oss som ikke tåler gluten kan reagere på quinoa, så prøv deg fram. Jeg tåler quinoaen, til tross for at jeg ikke tåler hvetestivelse, men dette er individuelt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s