GLUTENFRITT = NÆRINGSFRITT?

Da jeg for noen måneder siden stupte ut i en verden fri for gluten oppdaget jeg til min store forskrekkelse hvor vanskelig det er å få tak i sunn og næringsrik glutenfri mat. Hadde det ikke vært for at jeg må ha mat som er naturlig fri for gluten og at jeg er svært interessert i ernæring og matlaging, hadde jeg mest sannsynlig vært blant de som spiser glutenfritt brød kjøpt i butikk. At jeg må ha mat naturlig fritt for gluten innebærer mellom annet at jeg ikke kan spise hvetestivelse. Hvetestivelse er som regel en ingrediens i de glutenfrie produktene som vi kan få kjøpt. Uheldigvis. For glutenfrie ferdigprodukt inneholder som regel mye stivelse og sukker (er høyglykemisk), noe som klusser med kroppene til alle og enhver og som virker negativt inn på blodsukkeret vårt. Tanken på at dette er brødmat som mange får i seg daglig, gjerne flere ganger daglig, får det til å gå kaldt nedover ryggen min. Ved å spise de høyglykemiske og kunstige matvarene som markedet tilbyr oss risikerer vi å gjøre vondt værre for kroppen og helsen vår.

Inntil vi med allergier og intoleranser også kan få kjøpt god og næringsrik ferdigmat, holder jeg meg til min egen hjemmelagde mat. Skal tro når vi får kjøpt ferdigstekte rundstykker / brød naturlig fri for gluten? Med tanke på at stadig flere utvikler / oppdager matintoleranser og allergier, bør markedet for næringsrik glutenfri mat være til stede allerede nå. Spesielt om det blir mer opplysning rundt de usunne og næringsfattige ferdigproduktene som vi per idag finner i butikkhyllene. Heldigvis er det et godt utvalg av næringsrikt mel naturlig fritt for gluten i flere helsekostbutikker, som også gjerne fører melblandinger som det bare er å tilsette vann, olje og salt.  Min appell idag: BAK SELV!

JA til naturlig og næringsrik mat!

Ja til økt velvære!Glutenfrie rundstykker

PS1: På bildet ser du resultatet av litt miksing og triksing på kjøkkenet mitt. Selvsagt er rundstykkene fri for hvetestivelse, sukker, gjær, tilsetningsstoffer osv. Oppskrift kommer rett rundt hjørnet 😉

PS2: Du finner oppskrift på scones under kategori «Naturlig fritt for gluten» 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s