Saftig sjokoladekake fullstappet med antioksidanter

saftig sjokoladekake med rødbeter

Da har testpanelet enstemmig vedtatt to dager på rad at prosjekt glutenfri, sukkerfri og nøttefri sjokoladeherlighet ble vellykket 🙂 Og ettersom de fleste av oss som har melkeallergi/-intoleranse tåler smør, seterrømme og kremfløte passer kaken utmerket som et melkefritt alternativ også. (Se under kategori: Intoleranser for mer informasjon).

Oppskriften min er som følger:

1 stk rund kakeform som er 22 cm i diameter samt litt bakepapir

250 gram ferske rødbeter

200 gram mørk sjokolade (hjemmelaget, se ev under kategori «Sjokoladegleder»)

200 gram smør + litt til å smøre kakeforma med

200 gram fullkorn rismel

200 gram kokossukker

4 egg (eller 3 store)

1,5 ts vaniljepulver

2 ts bakepulver

1 ts natron

2 ts johannesbrødkjernemel (bindemiddel)

Egg og smør har jeg kjøpt på OBS! Hypermarked, rødbetene hos en økologisk dagligvarebutikk, og resten av ingrediensene har jeg fått tak i hos helsekost.

1. Kle bunnen av kakeformen med bakepapir, smør hele forma godt med smør og varm ovnen til 180 grader.

2. Pisk egg og kokossukker til eggedosis.

3. Skrell rødbetene og rasp de på de fineste hullene på raspen enten for hånd eller med kjøkkenmaskin.

4. Smelt smøret. Dra kasserollen med smeltet smør til siden og tilsett hakket sjokolade (som inneholder mange antioksidanter og som stimulerer til produksjon av lykkestoffer). Rør godt. Om du ikke har laget sjokoladen på forhånd gjør ikke det noe: den er jo ferdig smeltet om den ikke har blitt satt til kjøling etter vannbadet 😉 Her kommer det an på hvor god tid du har.

5. Bland de tørre i en egen bolle.

6. Rør sjokoladeblandingen inn eggedosisen, dernest sikter du det tørre inn. Til slutt rører du inn den finrevne rødbeten (en bombe av antioksidanter og andre godsaker for kropp og sjel, mellom annet øker rødbeten produksjonen av lykkestoffet serotonin).

7. Hell herligheten av en røre over i kakeformen og stek kaken midt i ovnen i ca 45 min. Sjekk med en kakepinne etter 40 min. Et annet godt tips for å sjekke om kaken er ferdig er å bevege forsiktig på kakeformen. Dersom kaken rører seg i midten, er den ikke ferdig. Om den virker «fast i fisken» er den klar for å tas ut av ovnen. La kaka stå litt til avkjøling i forma før du legger den over på en rist.

Kaka kan serveres som den er, eventuelt med et dryss av kakaopulver på toppen, eller du kan pynte den med for eksempel ostekrem.

Vaniljeis vil også smake fantastisk til – skal komme med oppskrift på sukkerfri variant når jeg har fått testet ut det også 😉

Til ostekremen brukte jeg:

100 gram romtemperert smør

230 gram snøfrisk naturell

80 gram kokosmelis

4 ss steviapulver

2 ss kraft av sitrongress (fordi jeg ikke tåler sitron kokte jeg kraft av sitrongress, men du kan fint bruke 2 ss sitronsaft)

og/eller

2 ss eplejuice

Kokosmelisen har jeg kjøpt på helsekost, de øvrige ingrediensene hos OBS! Hypermarked / Coop Extra.

Kokossukkeret gir kremen en smak av karamell. Om du ønsker en renere syrlig smak, hadde jeg ville ha brukt kun stevia og eventuelt bjørkesøtt.

For å få en luftig krem pisker du smøret, kokosmelisen og steviaen med en håndmikser. Rør dernest forsiktig inn de andre ingrediensene. Del kaken i to, smør et lag med krem på den nederste delen, legg på topplokket og smør på resten av kremen.

Om du ønsker å pynte kaken mer enn bare med kremen vil det være godt å toppe den med for eksempel bær eller kiwi.

Om du tåler nøtter er det bare å hakke opp og tilsette de i røren før kaken stekes. Kaken er som en høy og stor brownie, så nøtter vil smake himmelsk til. Vil anbefale å bruke valnøtter. Eventuelt kan du toppe kaken med valnøtter ved pynting 😉

BON APETIT!

PS 1: Om du vil lese om alt det gode rødbeten gjør for kropp og sjel, se under kategori «Det grønne hjørnet» og les om «grønnsaksverdenens Askepott».

PS 2: Om du vil lese om hvilke godheter hjemmelaget og sukkerfri sjokolade er for kropp og sjel se under kategori «Sjokoladegleder».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s