Hveteintoleranse / – allergi

Hvete er et av produktene i vårt kosthold som hyppigst forårsaker intoleranser. Kanskje ikke så rart ettersom hvetemel er framavlet for å tilfredsstille matindustriens higen etter luftige og høye bakverk. Og for å oppnå det inneholder hvete mye gluten, som fungerer både som bindemiddel og hevemiddel.

Symptomer som ofte er forårsaket av hvete er:

hudproblemer som nevrodermatitt (velavgrenset område med fortykket hud), rødmussethet, tørre punkter, kviser, talgklumper, eksem og da spesielt i ansiktet / på hendene / på føttene.

problemer i bronkiene / lungene: slimdannelse, irritable bronkier, astma.

febersvinginger.

hjerteproblemer: hurtig hjerteaksjon, høy puls, hjerterytmeforstyrrelser.

akutt tretthet i perioder.

ørebetennelser, og da spesielt hos barn

Fra gutten min var vel 1 år var han plaget med mye slim i lungene, hoste, tung pust / pipepust og nedsatt allmenntilstand. Det gikk knapt en hel måned uten at han hadde en sykeuke hjemme hvor han var trett, slapp, hadde pusteproblemer osv. Mange legebesøk senere, både hos fastlege og vaktlege på sykehus fikk han foreskrevet astmamedisin, noe som hjalp. Men astmasyptomene ble stadig sterkere, og astmamedisinen også. I det minste slapp han «sykeukene», men ved fysisk aktivitet fikk han problemer med alt slimet og tungpusten. Mang en gang hostet han til han spydde rent slim, noe som gjerne skjedde når han var helt i ro.

I dag er jeg overlykkelig for at jeg under en av mine behandlingstimer hos naturterapeuten min spurte ang luftveisplager og hva som kan forårsake de. Jeg liker ikke tanken på at allmennmedisinen demper symptomene uten å finne og gjøre noe med årsaken / årsakene til problemene. Samtalen endte med at jeg tok med gutten min for at han skulle få teste ut om det var noe i maten han spiste som forårsaket problemene hans. Ved å kutte ut hvete og kumelk (som også kan gi slimdannelser og luftveisproblemer) har jeg fått en gutt som fungerer helt uten astmamedisin. Han har faktisk ikke tatt astmamedisin siden tidlig sommer –  han er symptomfri 🙂 Jeg er spent på å se om kostholdsomleggingen holder han astmafri gjennom hele vinteren også, en årstid som har vært ekstra utfordrende. Ut i fra det jeg har sett hittil har jeg så absolutt troen på det 🙂

En kommentar om “Hveteintoleranse / – allergi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s