Synergieffekt: 1+1=3

Skulle ønske at Norge som er / vil være et foregangsland på mange fronter også kunne tenke utenfor boksen og se verdien av å nyttiggjøre seg av all den gode kunnskapen angående alternativ medisin og alternative behandlingsformer som vi har her i Norge, i tillegg til den allmenne medisinen.

Vi trenger allmennmedisinen. Den er bare ikke tilstrekkelig alene. Vi trenger også alternative behandlingsformer hvor det ikke er nok å dempe symptomer med medisiner, men hvor den /de faktiske årsaken / årsakene til sykdommen / lidelsen blir funnet, tatt på alvor og behandlet. Å se hvert menneske som en unik person, med lik rett til å kunne bli frisk / få et bedre liv er vesentlig. Om Norge ikke hadde vært så konservativt på helsefronten er det manges hverdag som ville ha fått seg et betydelig løft, noe alle, både enkeltmenneskene, lokalsamfunnene, nasjonen og helsenorge ville tjent på. Det er trist og hjerteskjærende når vi kan lese om at til og med barn så unge som 8-10 år sliter med ME, en mystisk sykdom som legene ikke vet årsaken / årsakene til. En sykdom mange sliter med. En sykdom som sterkt forringer livskvaliteten til den som er rammet, og som i stor grad også berører nær familie.

1+1 kunne ha vært 3 og vel så det både når det gjelder ME og andre sykdommer om vi hadde tatt det beste både fra allmennmedisinen og alternativ behandling, og om alternativ behandling ble dekket slik som behandling innenfor allmennmedisinen blir. Ikke alle har økonomiske midler til fritt å kunne velge ønsket behandlingsform. Det er urettferdig og uverdig at klasseskillet, manglende opplysning og helsenorges skylapper angående alternative behandlingsformer skal avgjøre om du har muligheten til å bli frisk / friskere eller ei.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s