Boblende glede

På kjøkkenet mitt er det stadig kjekke prosjekt på gang. Synes nå iallefall jeg 😉 Og så lenge mine kjære hverdagshelter og prøvekaniner her hjemme sier «NAMNAM!!» smiler jeg fra øre til øre, klapper meg på skuldra, finpusser resultatene mens jeg allerede har begynt å tenke på neste prosjekt. For lenge siden…. 🙂 Og ja, selvskryt er velskryt, og viktig!

Nå for tiden er det prosjekt surdeigsbaking her i gården. I forrige uke lagde jeg min første surdeigsstarter. Og du kan tro gleden var stor når det ble full klaff på første forsøk! Kommer til å leve lenge på den gitt 🙂 

Surdeigsstarter

 

 

Tapebiten på glasset indikerer hvor blandingen var før den begynte å boble og utvikle seg til en sudeigsstarter.

Når jeg har blitt mer kjent med denne spennende «surdeigsbakeverdenen» kommer jeg til å blogge om hvordan jeg laget starteren og hvordan jeg bruker den til å lage brød, rundstykker, vafler, pannekaker osv. Så kan de av dere som ønsker å la dere friste og inspirere starte egne boblende prosjekter på kjøkkenbenken 🙂

Hvorfor bake surdeigsprodukter, lurer du? Rett og slett for å gjøre næringsstoffene i maten lettere tilgjengelig for kroppen vår, gjøre maten mer næringsrik (i syrningsprosessen blir maten rikere på både det ene og andre, mellom annet på mineraler og vitaminer), bryte ned enzymsperrer og fytinsyre som trøbler med fordøyelsen vår, tilføre kroppen vår probiotika naturlig gjennom maten vi spiser, og ikke minst: tilføre maten mer smak 🙂 

Ja takk til mer næringrik og næringstett mat!

Signatur 2

2 kommentarer om “Boblende glede

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s