Er så spent, så spent!

cropped-overfc3b8rt-des-11-2011.jpgIkveld har jeg lest meg opp på fermentering, mellom annet om melkekefir og vannkefir. Etter at jeg begynte å drikke hjemmelaget kraft flere ganger daglig for noen uker siden, og merket hvilken umiddelbar og STOR positiv virkning det har på fordøyelsen, har jeg blitt overbevist om at tradisjonsmat har mye positivt å tilføre kropp og sjel. Mitt neste prosjekt er å prøve å lage melkekefir. Det eneste som hindrer meg fra å starte NÅ, er at jeg først må skaffe til veie kefirkorn…. Tips mottas med stor takk! Er så ivrig at jeg helst skulle ha begynt i forigårs….!!

Melkekefir og vannkefir tilfører kroppen vår kjærkommen næring og viktig probiotika som gjør underverker på fordøyelsen. Per dags dato tar jeg tilskudd av probiotika, men jeg har som mål å få dette gjennom maten jeg spiser. Kan tro jeg er spent på melkekefirprosjektet mitt! Jeg har allerede planen klar for det neste prosjektet, også det innenfor tradisjonsmat, men jeg må ta en ting om gangen for å teste ut virkningen på fordøyelsen og kroppen forøvrig 😉 Og selvsagt kommer jeg til å blogge om dette 🙂 

 

2 kommentarer om “Er så spent, så spent!

  1. Så flott! Jeg var så heldig å få vannkefirkorn av en vennlig dame i Stavanger. Vannkefir er enkelt å lage og smaker forfriskende godt 🙂 Og ikke minst er drikken helsestyrkende! Neste prosjekt blir joghurt med økologisk og ubehandliet melk rett fra bonden som utgangspunkt sammen med joghurtstarter kjøpt på hjemmeriet.dk Spennende!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s