Smaker fortreffelig godt med en kopp superkakao etter dagens handleærend hos min favorittbutikk Helios på M44 på Bryne. Sitter med beina høyt hevet, koppen i ene hånda og avisa på fanget mens jeg innimellom gløtter bort på flammene som danser inni ovnen og hører vinden uler rundt nova.
– HVERDAGSSTEMNING – TIMEOUT – HVERDAGSKOS – HVERDAGSLYKKE –
– LYKKE PÅ KRUS 😉 –
Har du latt deg friste? I dagens superkakao har jeg brukt følgende ingredienser:
2 ss råkakao (Økosjokolade)
0,5 ts vaniljepulver
1 ts lecithin (Supernature)
1 ts Rice Bran (Supernature)
2 ts lønnesirup
litt malt kanel
litt malt ingefær
2,5 dl rismelk og mandelmelk (ca halvt om halvt)
Først blander jeg det tørre i en liten kasserolle, tilsetter melka og rører godt. Varmer kakaoen på svak varme til kakaopulveret har løst seg opp. For å bevare næringsstoffene varmer jeg ikke kakaoen mer enn til den er lunken. Vent så 10 minutter så lecithinet får klargjøres seg før du heller superkakaoen i et krus, gjerne lett forvarmet med varmt vann. Deretter er det bare å nyte alle lykkestoffene fra råkakaopulveret, hjerneføden fra lecithinet og det svært virkningsfulle E-vitaminet i riskliet 🙂
Ingrediensene har jeg kjøpt hos Helios og annen økologisk dagligvarebutikk. Rismelka finner jeg hos Coop-butikker (av merket GoGreen).
PS: Om du vil lese mer om råkakaopulverets suverene virkning på kropp og sjel finner du det ved å søke opp «Sjokoladegleder» i søkevinduet.