God start på helga

Smaker fortreffelig godt med en kopp superkakao etter dagens handleærend hos min favorittbutikk Helios på M44 på Bryne. Sitter med beina høyt hevet, koppen i ene hånda og avisa på fanget mens jeg innimellom gløtter bort på flammene som danser inni ovnen og hører vinden uler rundt nova.

– HVERDAGSSTEMNING – TIMEOUT – HVERDAGSKOS – HVERDAGSLYKKE –

superkakao2

– LYKKE PÅ KRUS 😉 – 

ingredienser superkakao 2Har du latt deg friste? I dagens superkakao har jeg brukt følgende ingredienser:

2 ss råkakao (Økosjokolade)

0,5 ts vaniljepulver

1 ts lecithin (Supernature)

1 ts Rice Bran (Supernature)

2 ts lønnesirup

ingredienser superkakaolitt malt kardemomme

litt malt kanel

litt malt ingefær

2,5 dl rismelk og mandelmelk (ca halvt om halvt)

Først blander jeg det tørre i en liten kasserolle, tilsetter melka og rører godt. Varmer kakaoen på svak varme til kakaopulveret har løst seg opp. For å bevare næringsstoffene varmer jeg ikke kakaoen mer enn til den er lunken. Vent så 10 minutter så lecithinet får klargjøres seg før du heller superkakaoen i et krus, gjerne lett forvarmet med varmt vann. Deretter er det bare å nyte alle lykkestoffene fra råkakaopulveret, hjerneføden fra lecithinet og det svært virkningsfulle E-vitaminet i riskliet 🙂

Ingrediensene har jeg kjøpt hos Helios og annen økologisk dagligvarebutikk. Rismelka finner jeg hos Coop-butikker (av merket GoGreen).

PS: Om du vil lese mer om råkakaopulverets suverene virkning på kropp og sjel finner du det ved å søke opp «Sjokoladegleder» i søkevinduet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s