Dagens tips: Rødbete til rødt kjøtt

rødbeteBruk «grønnsaksverdenes askepott» som tilbehør til middager med rødt kjøtt, for eksempel til lapskaus, og nyt godt av rødbetens mirakuløse egenskaper! Enten finraspet, ovnsstekt eller kokt. Smaksmessig er det ikke så stor forskjell på ovnsbakt og fersk rødbete. Kokt rødbete har jeg ikke prøvd ennå. Jeg synes de to førstenevnte smaker godt i tillegg til at vitaminer, mineraler og næringsstoffer er best bevart når vi unngår å koke grønnsaker i vann. Når jeg rasper rødbeten bruker jeg den fineste raspen. Ovnsbaking er også såre enkelt: du setter stekeovnen på 200 grader, kutter av roten på rødbeten og setter den i en ildfast form i ca 1 time (krever ingen smøring). Når den er ferdig siver det ut litt saft og du skal lett kunne skjære i den.

Rødbeten er et av naturens eget antibiotikum. Med tanke på årstiden vi er i og med tanke på vinteren har vi ekstra fordeler av å spise denne råtassen av en grønnsak 😉

 

PS1: Du kan lese mer om rødbeten og dens helsebringende effekter under kategori «Det grønne hjørnet».

PS2: Rødbeten demper PMS-plager.

PS3: Rødbeten reduserer plager i forbindelse med overgangsalderen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s