Dagens middagstips: Ørret/laks med fullkornsrisspaghetti

Denne middagen er rask å lage og den smaker utrolig godt både for liten og stor. Og selvsagt er den sunn 😉 «Nam, her lukter det godt!» sa gutten min på 5 år idet han kom inn døra i går ettermiddag 🙂

Jeg ELSKER hvitløk, og ettersom forkjølelsessesongen er igang for fullt, er det ingenting som stopper meg fra å bruke MANGE hvitløksfedd i maten. Reguler hvitløksmengden etter smak og behag 😉 Jeg har dessverre ikke noe bilde av gårsdagens middag – for dette innlegget var ikke planlagt. Skal prøve å huske å legge det til senere 😉

Du trenger til 4 porsjoner (2 voksne og 2 barn):

400 gram laks / ørretfilet m/ skinn

kaldpresset rapsolje

Himalayasalt og malt sort pepper

1 stor gulrot

3 «løklag» med fenikkel

100 gr sellerirot

6-8 middels store hvitløksfedd

2 maiskolber (gjerne med meierismør til ved servering)

3/4 pakke med spaghetti av fullkornrissspaghetti (selvsagt glutenfri)

Kaldpresset ekstra virgin olivenolje

Gjør som følger:

Begynn å skjære gulrot, fenikkel og sellerirot i tynne strimler.

Varm deretter en stekepanne på middels varme mens du deler fiskefilet i 3 cm brede stykker. Strø over litt himalayasalt og sort pepper på kjøttsiden. Skinnsiden trenger du ikke å krydre ettersom den siden stekes sist. Hell rapsoljen i den forvarmede stekepannen og legg fiskestykkene i med skinnsiden opp. Varm også en liten stekepanne på middels varme til å steke / varme maiskolbene i. Hver kolbe deles i 4 biter og stekes i rapsolje på mindre enn middelsvarme slik at de ikke blir svidd, men blir gyllenbrune. Kok opp vann og litt salt til spaghettien. Koketiden er ca 9 minutter. Kutt så hvitløken i tynne skiver og snu fiskestykkene når de har fått en liten stekeskorpe og la de steke i 2-3 minutter før du legger grønnsakene (ikke maiskolbene) og hvitløken i samme stekepanne. Vend grønnsakene noen ganger under stekingen. Etter ca 3 minutter demper du varmen til minimum og legger på lokk. Nå tenker jeg at spaghettien er klar. Sil av vannet, hell over olivenolje og vend / rør oljen godt inn. Maiskolbene smaker ekstra godt med meierismør på, så sett gjerne frem smøret på bordet. Som tidligere nevnt: De av oss som er intolerante overfor kumelk (melkeprotein og/eller melkesukkeret) tåler som regel de rene fettproduktene smør, seterrømme og kremfløte. Hurra!

BON APPETIT! 

PS1: Både olivenoljen og fenikkelen er vektregulerende, og det er jo fint å få med på kjøpet 😉

PS2: Hvitløken er fullstappet av fantastiske egenskaper. Jeg skal styre meg og bare nevne noen nå 😉 Som vi kjenner til bekjemper hvitløk forkjølelse og virus. I tillegg er den naturens eget antibiotikum og kan stanse flere typer infeksjoner. Hvitløken renser og frisker opp leveren vår også, som er kroppens viktigste renseorgan. Når leveren vår har det bra, har vi det bra 😉 Og når leveren renser som den skal får vi fin hud – skjønnhetsmat!

PS3: Både laks/ørret og hvitløk er godt for hjertet vårt – rett og slett hjertegodt 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s