Bær og frukt med hjemmelaget vaniljesaus

Forrige lørdag prøvde jeg meg på prosjekt hjemmelaget vaniljesaus uten kumelk, sukker og gluten.

Og hvordan det gikk? Jo, det ble en ubetvilsom suksess for den falt så absolutt i smak både hos store og små 🙂 Kjekt når frukt og bær inngår som en del av lørdagsgodteriet 😉 Og ikke tar det lang tid å lage sausen heller. Jeg har fått klar beskjed om å lage den imorgen også, så da er det bare for meg å finne fram oppskrifta mi, og vil du være med så finner vi fram følgende:

Vaniljesaus med en smak av karamell

1 vaniljestangHjemmelaget vaniljesus

2,5 dl rismelk

2,5 dl geitemelk (1 kartong)

5 eggeplommer

120 gram kokossukker

Melka heller vi i en kasserolle med tykk bunn. Deretter deler vi vaniljestangen, skrape ut frøene og putter både stangen og frøene oppi melka. Denne blandingen gir vi så et oppkok. Eggeplommene og kokossukkeret pisker vi lett sammen for hånd i en bolle. Når blandingen har kokt opp, slår vi den over i bollen, rører til sukkeret har løst seg opp, og heller alt tilbake i kasserollen, for så å varme opp sausen på medium varme til den tykner. Avslutningsvis heller vi den gjennom en sil og over i en bolle. Vaniljesausen tykner mer når den avkjøles.

Sausen smaker aldeles fortreffelig til bær og oppkuttet fruktbiter. Hakkede nøtter og frisk mynte (krydderurt) setter prikken over i-en 😉

Kokossukker har jeg kjøpt hos helsekost, resten finner jeg både hos Coop Obs Hypermarked og i Mega-butikker.

 

PS 1: Det er så kjekt at vi som ikke tåler kumelk kan bruke geitemelk i matlaging da denne melken gir en fyldigere smak enn for eksempel rismelk.

PS 2: Jeg var litt skeptisk til å gi vaniljesausen en smak av karamell da jeg personlig ikke er så begeistret for karamell. Men min tvil var ikke berettiget: Sausen smakte aldeles nydelig også for mine smaksløker 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s