Dagens middag

LammemiddagIdag har jeg ikke bare prøvd noe nytt idet jeg begynte å blogge, jeg har også testet ut leirgryte for første gang. Og en ting er sikkert og visst: dette hjelpemiddelet kommer til å bli flittig brukt fremover, for mens maten ordnet seg selv i stekeovnen fikk jeg brukt tiden på noe jeg heller vil, nemlig å leke sammen med barna etter endt barnehagedag. Og middagen falt i smak både hos liten og stor 🙂

Oppskrift på dagens lammemiddag:

Først legger du leirgryta til bløt i vann slik at porene får fylt seg opp, min 10 minutter.

Krydre kjøttet (salt, pepper, rosmarin), hell over litt kaldpresset rapsolje og bland godt. Dagens kjøtt hos oss var fårikålkjøtt av lam.

Du tar det du har av ferske grønnsaker i ditt kjøleskap, men en absolutt nødvendighet er gul / rød løk, purreløk og hvitløk.

Løken kuttes i ringer, hvitløksfeddene knuses med et knivskaft og blandes sammen med kjøttet i tillegg til friske urter som mynte (gir en søtlig smak) og kruspersille.

Idag brukte jeg gulrøtter, persillerot og brokkoli av andre grønnsaker samt poteter delt i båter. (Om du ikke vil at brokkolien skal bli altfor godt stekt, er det lurt å tilsette den etter ca 45-60 min.)

Potetene krydret jeg litt med salt og pepper samt helte litt olje over og blandet dette separat i en skål før jeg la det øverst i leirgryta.

Deretter var det bare å legge over lokket, sette gryta inn i kald stekeovn (nest nederste rille), sette på over- og undervarme på 225 grader og la herligheten godgjøre seg i 1,5 time mens jeg koste meg med andre ting enn å stå over komfyren 🙂

Og ikke nok med at middagen stekte seg selv, det ble omtrent ingen oppvask heller. Ennå mer tid frigjort 🙂 Win-win-Win!

4 kommentarer om “Dagens middag

  1. Smakte minst like godt som d ser ut 😉
   Utrolig saftig og smakfullt.
   Planlegger å steke kyllinglår i leirgryta imorgen 🙂
   Veldig praktisk måte å få en smakfull kraft / buljong til å smaksette supper med. Brukte gårsdagens grønnsaksrester i dagens hjemmelagde spinat- og blomkålsuppe 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s