Mmmmm, jeg simpelten elsker hvitløk! Og med tanke på dens helsebringende egenskaper, mellom annet at den er naturens eget antibiotikum, er den en win win-situasjon med tanke på smak og gode helseeffekter 😉
Oppskrift på dagens lunsj:
Diverse salat (grønn og rød)
Agurk i terninger
Ovnsbakt rødbeter i terninger
Kuttet rå rødløk
Kalkunkjøtt i terninger / biter (rester fra kalkunmiddag tidligere i uka)
Røstede pinjekjerner (har ståendes klar i kjøkkenskapet)
Spiret og tørket bokhvete (har ståendes klar i kjøkkenskapet)
Hvit geitost i små terninger
Rå brokkoli i små buketter
– og sist men ikke minst: røstet hvitløkskiver 🙂 Disse hvitløksskivene setter virkelig prikken over i-en på salaten! Jeg bruker mer enn gjerne 2-3 hvitløksfedd pr salatporsjon. Feddene kutte jeg i skiver og røster i stekepannen som er varmet opp på middels varme som jeg så nedjusterer for at skivene ikke skal svi seg. Sammen med hvitløken har jeg også i litt kaldpresset rapsolje.
Til slutt hellet jeg over min favoritt olivenolje – selvsagt kaldpresset og ekstra virgin 😉 – og kvernet litt himalayasalt og pepper over det hele. Namnam!
Dagens lunsj ble laget ut i fra det jeg hadde klart for hånden. Dersom avocadoen i fruktskåla hadde vært moden, hadde jeg kuttet opp noe av den samt puttet quinoa i salatblandingen. Nå skal jeg ned på kjøkkenet og koke quinoa slik at jeg har den klar til imorgen når sulten skal stilles 🙂
– Mat til å bli sterk og lykkelig av! –
Om du vil lese mer om hvitløken og dens fenomenale helsebringende egenskaper, er det bare å søke opp «dagens grønne og hvitløk» i søkevinduet 😉 Du finner også kjekk info om olivenoljens kraftfulle egenskaper ved å søke opp «olivenolje» 🙂